Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


varázsigék


Védő varázslatok:

Scutum - egyszerű pajzs varázslat.A tanuló egy ovális alakot rajzol maga elé miközben kimondja az igét,mintha tényleg egy pajzsot tenne maga elé.A kisebb átkokat könnyedén elnyeli.Csak az adott pillanatban működik.

Murus - ez a fal varázslat.A tanuló olyan mozdulatot tesz maga előtt mintha lefejezné saját magát,és ekkor láthatatlan fal jelenik meg előtte.Erről az átkok,és a kemény tárgyak is visszapattannak,ha ügyesen használjuk,akár a támadó felé is száguldhat saját átka,vagy esetleg dobó kése,stb.Nagyjából 1 percig marad fent a varázsfal a tanuló előtt.


Támadó varázslatok:

Caedo - ez egy vágó átok.A kezeddel olyan mozdulatot tégy mintha egy karddal suhintanál ellenfeled felé,s egy vörös fény villanás akár erős kard sújtotta sebet is hagyhat rajta.

Ictum - ökölbe szorított kézzel suhints az ellenfeled elé,és olyan lesz a hatás,mintha egy óriás messzire ellökte volna.Ez szó szerint egy ütős varázslat.


Egyéb hasznos varázslatok:

Ligavi - körbe körbe körözz a kezeddel,s ezzel a varázslattal be tudod kötözni a sebeket.

Flamma - csak csettints két ujjaddal,s a tenyeredben máris apró kék lángocska jelenik meg lágyan lebegve.Ez csak fényt ad,de nem éget meg.

Caligo - csak zárd össze a tenyered,és máris kialszik a kék lángocska.

Supsidium - két kezed nyitott tenyérrel szegezd az ég felé,és kiáltsd ezt!Ha nagy a baj,csak akkor... mert ez a varázsige lehetővé teszi,hogy több kilométeres körzetben bármilyen varázslény,vagy társad meghallja,hogy segítségre van szükséged,s meg érzik azt is,merre vagy.Ez tehát egy úgymond,segély hívó varázslat.

Gyógymágia:
Obstinatus Domus - Vérzés elállítása
A nyílt sebre kell koncentrálni, és teljesen nyugodtnak kell lenni ahhoz, hogy működjön a varázslat. Tapasztaltabb tündér már belsővérzéseket is képes elállítani ennek segítségével.

Focus Exuitus - Éleslátás
Csukott szemmel kell kimondani az igét, és a kimondása után kinyitni, hogy erősebb legyen a hatása. Nyitott szemmel könnyedén megszédülhetünk az újdonságtól. Tapasztaltabb tündér távollátásra is képes alkalmazni, később másokra is tudja használni, de az illetőre szintén vonatkozik a csukott szemes szabály.

Vorago Curatio - Csonterősítés
Ezzel a gyógyító varázslattal törött csontokat erősíthetünk meg, de nem tudjuk összeforrasztani őket. Harcok előtt érdemes elszórni magunkra, hiszen segítségével nehezebben sérülünk meg - nem nyújt teljes védelmet, de lényegesebben biztonságos, mintha mindennemű felkészülés nélkül mennénk csatázni. Egyszerűen az adott csontra kell gondolni, koncentrálni és kimondani az igét egyenként, minden csontra.

Unguentum Immunda - Szervezettisztítás
Segítségével gyengébb mérgeket olthatunk ki, amik a szervezetünkbe jutottak, de rosszullét esetében is hasznos, hiszen könnyen elmos egy fejfájást vagy gyomorfájást.


Igézések Alapismerete:
Terra El Frumentum - Homokidézés
Egy barna fénygömbből áramlik a homok, ami mágiaszinttől függően erős. Egy magasabb szinten álló tündér képes homokvihart is teremteni, míg egy kezdő valami homokozóhoz vagy homokbuckához hasonlót.

Clero Frumentum - Homok eltüntetése
Bármilyen homokot eltűntet magasabb szinten, a Terra El Frumentum ellentéte, így az azzal létrehozott homokot is automatikusan eltünteti.

Flamma Virga - Fénycsík
Segélykérésre kitűnő varázslat, például ha egy labirintusban tévedünk el, remek jelzés. Kettőt kell tapsolni, aztán tenyerünket egymás felé fordítani, és az égnek emelni. Egy halvány fénycsíkot hozunk ezzel létre, ami körülbelül másfél percig marad meg, és csak függőleges irányban lehet alkalmazni.

Claustrum Lux Lucius - Fényírás
Sötétben hagyhatunk nyomot magunk után, és amint tartós fény jelenik meg a helyen, ahol a nyomot hagytuk, a nyom eltűnik. Egyszerűen le kell rajzolni az ujjunkkal a nyomot, betűt vagy valamit, és az ige kimondása után derengve megjelenik.


Bűbájok Alapismerete:
Incontaminatus Clandestin Amoveo - Színváltoztatás
Egy alap varázslat, csupán a kívánt színre kell koncentrálni. Lehet vele kisebb tárgyakat, esetleg ruhadarabokat átszínezni, vagy akár a körömszín is megváltoztatható ezzel. Az eltüntetéshez csak az adott tárgy eredeti színére kell gondolni.

Lux Luminax - Védőbuborék
Használatához csupán egy csettintésre van szükség, és arra, hogy tenyerünkkel meghatározzuk a méretét; a fejünk felől kell leengednünk a tenyerünket, és lefelé húzni, kimondani az igét, és addig folytatni, amíg nem kezd el derengeni a tenyerünk által megtett út. Erősebb tündérek képesek ezzel csak másokat védőbuborékba zárni, vagy magukat még erősebb, esetlegesen mágia ellenállóvá tenni.

Facio Aboleo - Takarítás
Könnyen alkalmazható takarítóbűbáj, azonban alap szinten csak a port, és a piszkot tünteti el az adott tárgyról esetleg helyiségből, magasabb szinten pedig már képesek lehetünk egy egész emeletet kimosni, rendbe rakni ezzel.

Celeritas Auctus - Gyorsítás
Magunkat gyorsíthatjuk fel vele, de csak pár percig hat, és elég bonyolult varázslat, hiszen nagyon hasznos, és nincs eset, hogy ne jönne jól. Segíthet a takarításban, esetleg a tanulásban is. Másra nem alkalmazható, csak jóval magasabb szinten.


Párbajalapok:
Attero Integer - Tárgycsorbítás
Egy kezdő csak tűket, tüskéket vagy villákat esetleg egyéb kisalakú tárgyakat képes elcsorbítással hatástalanná tenni, de ez is elég nehéz nekik, hiszen az átkokban kevés tündér jeleskedik. Magasabb szinten kardokat, nagyméretű dolgokat is el lehet csorbítani, de a hatása csak ideiglenes, ugyanis maximum egy órával - de a legtöbb esetben pár percen belül - a varázslat után a tárgy visszanyeri eredeti alakját.

Canis Crudelitas - Kutyauszítás
Kevésbé egyszerű átok, aminek segítségével kutyákat uszíthatunk, és vadállatiassá tehetünk. Először meg kell ismernünk a célzott állatot - magasabb szinten állatokat -, a testfelépítését és a természetét, a hangját. Ha ezt megismertük, már könnyedén ráuszíthatjuk egy másik célszemélyre, akinek a hangját vagy külsejét szintúgy ismernünk kell, de a többi nem szükséges. Lehet az egy fa, egy másik állat vagy netán egy ember. Jó két percbe tart, mire teljesen az uralmunk alá hajtjuk az állatot, és megbizonyosodunk róla, hogy nem bánt minket. A választott állat szeme vörössé válik, és hatalmasat nő, habzó szája és éles fogai lesznek, olyan lesz mint egy démoni lény. Ha teljesen átalakult, akkor sem biztos még, hogy sikerült a varázslat, hiszen ez egy igazán bonyolult átok. Ha nem néz ránk, akkor tudomásul vette ki a célpont, de nem engedelmeskedik túl sokáig, hiszen könnyedén magunk ellen fordíthatjuk. Csak olyanok próbálkozzanak, akik nem féltik a karakterüket! Hátránya, hogy szinte lehetetlen végrehajtani.

Désarmant Patrie - Lefegyverzés
Szintén nem könnyű varázslat, de azért lényegesebben kevesebb koncentráció szükséges hozzá, mint a Kutyauszításhoz. Tenyerünkkel a lefegyverzendő személyre kell böknünk, aztán előre kilépni, és másik tenyerünket az ellentétes irányba fordítani, majd kimondani az igét. Egy kisebb lökettel tudjuk feltartani így az ellenséget, ez nem fejleszthető varázslat.

Blanditia Vinculum - Varázsblokkolás
Ezzel az átokkal képesek vagyunk kivédeni gyengébb varázslatokat, elég ha a tenyerünkkel a manatömeg felé célzunk, ugyanis ezzel úgymond ki lehet oltani. Másik használati módja, hogy a Védőbuborék-bűbáj használata után aktiváljuk, a Védőbuborékra, de csak az első pár varázslatot védi majd ki, fokozatosan át fogja engedni az újabbakat.


Csapdaállítás:
Dias Le Voga - Illúzióállat
Egy gondolati úton irányítható állatot hoz létre, kezdőknek csupán egy egészen apró, hétköznapi állatot, de magasabb szinten képesek misztikus lényeket is illúzióként életre hívni. Amint nincs szükségünk rá, eltűnik. Elég csak az állatra koncentrálni, és megjelenik.

Miraggio Utopiste - Délibáb
Egy egyszerű képet idézhetünk meg vele, azonban a hátránya, hogy csak melegben használható, hűvösebb vagy hidegebb helyeken egyszerűen szétfoszlik, a megidézése után. A kép lehet bármi, de legtöbbször célszerű egy oázist megjeleníteni, hiszen az vonzza a melegben az embereket, így csalhatjuk csapdába őket.

Sentiment Entrevoir - Érzelemkép
Ez már egy nehezebb varázslat, hiszen az aktuális érzelmünket kell képpé alakítani. Ha dühösek vagyunk, könnyedén idézhetünk egy szörnyet, és ha igazán mérgesek vagyunk, még hang is társul hozzá. Mindig az adott érzelem intenzitásától függ a varázslat erőssége, például ha csak hálásak vagyunk, és nem boldogok, nem tudunk egy vidám táncikáló koboldlányt megidézni, csak egy apró törpét, furcsa grimasszal, ami mosolyhoz hasonló.

Combinaison Élever - Kapcsolatkeltés
Ezzel az illúzióval egy érzelmi kapcsolatot hozunk létre valakivel, és ezt próbáljuk valóságossá tenni. A legnehezebb kapcsolat a szerelem, a legkönnyebb pedig az ellenségesség. Nagyon nehéz a legkönnyebbnek számító kapcsolat is, így még nem nagyon lehet a gyakorlatban alkalmazni - sikeresen legalábbis nem igazán.